Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Τα 10 Καλύτερα Merengue & Bachata Albums

1. Olga Tanon - Una Nueva Mujer
Η Olga Tanon είναι από το Puerto Rico, αλλά η καρδιά της ανήκει στη Merengue. Το τελευταίο της album, Una Nueva Mujer, έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή των μουσικών Latin charts.

2. Domenic M - Intamamente
Ο τραγουδιστής, συνθέτης, παραγωγός Dominic M (Marte) είναι αρκετά νέος στη μουσική σκηνή και με αυτό το album κάνει το ντεμπούτο του. Το single του “Ven Tu” είχε εξωπραγματική άνοδο. Ο D’Marte (όπως είναι γνωστός στους φίλους του) έχει ταρακουνήσει τα charts και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ταρακουνήσει και την καρέκλα σου(αυτό θα γίνει αν μπορείς να μείνεις καθισμένος).

3. Monchy y Alexandra - Hasta El Fin
Ο Dominican Monchy (Ramon Rijo) και η Alexandra (Alexandra Cabreta de la Cruz) φτιάχνουν μαζί μουσική εδώ και 5 χρόνια, αλλά αυτό είναι η αναβίωση του Hasta El Fin το οποίο τους έχει φέρει ένα Latin Grammy. Το album είναι μια μείξη από ρομαντική bachata και τραγούδια με επιρροές από Dominican ρυθμούς και rock.

4. Andy Andy - Aqui Conmigo
Ενώ έχω πρόβλημα με κάποιον ο οποίος παίρνει δυο μικρά ονόματα σαν ψευδώνυμο (το πραγματικό όνομα είναι Angel Villalona), δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Aqui Conmigo. Το CD είναι Bachata στα καλύτερα του.

5. Grupo Fuego - Grupo Fuego
Αν και κανένας δεν θα μπορούσε να σκεφτεί το Cleveland, Ohio ως μια εστία Caribbean μουσικής, οι Grupo Fuego όχι μόνο ζουν εκεί αλλά και σε μια συνέντευξη αποκάλυψαν ότι ο λόγος για τον οποίο έφτιαξαν το συγκρότημα ήταν για να φτάσουν την Latin μουσική στο Ohio σε διαφορετικό επίπεδο. Το album Grupo Fuego είναι τόσο καυτό( το fuego σημαίνει φωτιά) που σκοπεύει να κάψει ολόκληρη τη μεσοδυτική πολιτεία.

6. Tono Rosario - Resistire
O Dominican Tono Rosario βρίσκεται στο προσκήνιο για σχεδόν 25 χρόνια, αλλά η μουσική του δεν γερνάει και είναι ένα από τα μεγαλύτερα Dominican Republic αστέρια του τραγουδιού. Υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτή τη θέση… το Resistire θα σου δείξει το γιατί!

7. Elvis Crespo - Saborealo
Γεννημένος στην Νέα Υόρκη και μεγαλωμένος στο Puerto Rico, o Elvis Crespo έχει ασχοληθεί με τη merengue για πολύ καιρό , και αυτό είναι ένα ακόμα από τα αξιόπιστα, ευχάριστα album του.

8. Aventura - We Broke the Rules
Μπερδεμένη Bachata με R&B, hip hop και rock, τραγουδισμένο στα Αγγλικά, Ισπανικά και Ισπανοαγγλικά, οι Aventura παρουσιάζονται ως το πρώτο ‘Bachata- αντρικό- συγκρότημα’. Δεν ξέρω αν είναι οι πρώτοι αλλά είναι μέσα στους καλύτερους. Άκουσέ το μόνος σου και αποφάσισε αν συμφωνείς ή όχι.

9. Grupo Mania - Hombres of Honor
Τα καλύτερα κομμάτια όσον αφορά τη merengue μουσική από τους αδερφούς Serrano Matos.

10. Juan Luis Guerra y 440 - Bachata Rosa
Το Bachata Rosa είναι παλιότερο album σε σχέση με τα υπόλοιπα της λίστας(1990), αλλά είναι τόσο καλό που πραγματικά χρειάζεται να συνεχίσει να είναι στη λίστα.

Το παραπάνω άρθρο προέρχεται από το site www.about.com και είναι μεταφρασμένο από το άρθρο ‘Top 10 Merengue & Bachata Albums’ της Tijana llich.

Πηγή πληροφοριών: www.latin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: