Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Ο χορός βοηθά την υγεία

Χόρευε όσο μπορείς! - Εκτός από το σώμα θα σου τονώσει και τη διάθεση!

Με το χορό γυμνάζεσαι αποτελεσματικά
Ο χορός σμιλεύει το σώμα και συσφίγγει τους μύες. Αν χορέψεις για μία ώρα, μπορείς να κάψεις μέχρι και 500 θερμίδες! Είναι ο πιο διασκεδαστικός και ωφέλιμος τρόπος να γυμναστείς και να αδυνατίσεις. Ταυτόχρονα τα ωφέλη για την καρδιά και τους πνεύμονες είναι άμεσα και μακροχρόνια.

Με το χορό μπορείς να κάψεις πολλές θερμίδες
Χόρεψε για μία ώρα κάθε μέρα και θα δεις να αδυνατίζεις κάθε εβδομάδα χωρίς κανένα κόπο ή στέρηση. Πρόσεξε μόνο μην πέσεις στην παγίδα να τρως περισσότερο, επειδή θεωρείς ότι η άσκηση σου δίνει το δικαίωμα να τρως το παραπάνω γλυκό που ήθελες.

Ο χορός βοηθά την ισορροπία της σχέσης σου
Αντί να περάσετε το βράδυ σας τρώγοντας σε κάποιο εστιατόριο, πίνοντας ποτά ή καταβροχθίζοντας ποπ κορν σε κάποιο σινεμά, πάρε το αμόρε σου και κάντε κάτι πιο ωφέλιμο για τη σχέση σας. Πρότεινε, λοιπόν, να πάτε για χορό! Η επικοινωνία των σωμάτων είναι απαραίτητη για να χορέψεις σωστά και σε έρευνες τονίζεται ότι το άγγιγμα χωρίς σεξουαλικά υπονοούμενα έχει βασική σημασία για την επιτυχία μιας σχέσης.

Ο χορός σε βοηθά να κάνεις καινούριους φίλους
Όταν μαθαίνεις χορό, συμμετέχεις σε μία ομάδα ανθρώπων με το ίδιο ενδιαφέρον που έχεις κι εσύ. Αν είναι φίλοι σου, είναι μια καλή αφορμή να γελάσετε μαζί και να μοιραστείτε τις ίδιες συγκινήσεις, κάτι που θα συσφίγξει τις σχέσεις σας. Αν είναι άγνωστοι, ευκαιρία να τους γνωρίσεις και να διασκεδάσεις μαζί τους στα πάρτι της σχολής ή σε εκδηλώσεις για το χορό.

Ο χορός σου χαρίζει ψυχική ανάταση
Από τη στιγμή που το μάθημα διδάσκεται από επαγγελματία, θα πρέπει να νιώθεις πως «ξυπνά» κάθε σου κύτταρο και θα διατηρείς καλύτερη ισορροπία. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αίσθηση του ρυθμού και της ίδιας της ζωής. Πολλοί άνθρωποι μας λένε ότι ο χορός άλλαξε τη ζωή τους κι ένιωσαν να περνούν δεύτερη νεότητα, διότι αναζωογονήθηκαν με έναν τρόπο που δεν περίμεναν.

Πηγή πληροφοριών: www.dancenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: