Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Χορού

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Χορού (Ελ.Επ.Ε.Χ.)είναι μια πολύ σοβαρή και ειλικρινής προσπάθεια θεωρητικών της επιστήμης του χορού, η οποία ξεκίνησε από την Κομοτηνή το 2003 και αυτή τη στιγμή διατηρεί ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού.

Σκοπός της Ελ.Επ.Ε.Χ. είναι η ποιοτική και επιστημονική αναβάθμιση του χορού, γι' αυτό το λόγο απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με το χορό.

Στα πλαίσια των ποικίλων δραστηριοτήτων της, η Ελ.Επ.Ε.Χ. δημιούργησε την ιστοσελίδα της, μέσω της οποίας προσπαθεί να διαχειριστεί, κυρίως ηλεκτρονικά, πληροφορίες και δράσεις που αφορούν το χορό.

Στόχοι της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Χορού
Η διάδοση της επιστημονικής γνώσης μέσα από τη δημιουργία έντυπων ή ηλεκτρονικών εκδόσεων και βιβλίων εξειδικευμένων σε θέματα χορού.
Η πρωτότυπη επιστημονική έρευνα μέσα από την εκπόνηση ερευνητικών μελετών σχετικών με θέματα που αφορούν το χορό, σε συνεργασία με φορείς και επιστήμονες.
Η εκπαίδευση στο γνωστικό αντικείμενο του χορού με την συμμετοχή σε προγράμματα ερευνητικού ή εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Η εμπεριστατωμένη ενημέρωση όλων όσων ασχολούνται με το παραπάνω αντικείμενο (καθηγητών φυσικής αγωγής, χορευτών, καλλιτεχνικών διευθυντών, πολιτιστικών στελεχών, φοιτητών, κ.λ.π.) μέσα από τη διοργάνωση ενημερωτικών σεμιναρίων, συμποσίων, διαλέξεων και συνεδρίων.

Πρόσφατα, μάλιστα, διεξήχθη με επιτυχία το 16ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στην Κομοτηνή, όπου συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι ερευνητές.

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Χορού στα πλαίσια των προσπαθειών της για την αναβάθμιση του χορού ως γνωστικό επιστημονικό αντικείμενο ίδρυσε το πρώτο ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό για το χορό στην Ελλάδα. Το περιοδικό φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο διαλόγου μεταξύ όσων προσεγγίζουν το χορό με επιστημονικό πνεύμα. Ο 1ος τόμος του περιοδικού έχει εκδοθεί και εντός λίγων εβδομάδων θα κυκλοφορήσει και ο 2ος τόμος.
Το περιοδικό περιλαμβάνει ενότητες όπως: επιστολές προς τον εκδότη, πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, κριτικές παρουσιάσεις, κείμενα σχετικά με την θεωρία και την πράξη και αναδημοσιεύσεις κειμένων. Η πρόσβαση στο περιοδικό είναι δωρεάν, καθώς γίνεται ηλεκτρονικά.
Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάποιος μέλος στην Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Χορού, κάνοντας αίτηση ηλεκτρονικά. Το ετήσιο κόστος για το πάρεδρο μέλος είναι είκοσι (20) ευρώ.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Χορού, τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα εξής:

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Δημήτρης Γουλιμάρης
Διεύθυνση: Αγ.Γεωργίου 26, 69100, Κομοτηνή
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25310 39672
E-mail: dgoulima@phyed.duth.gr
Website: www.elepex.gr

Πηγή πληροφοριών: www.dancenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: