Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Gutter Dancing - Giving Salsa A Bad Name

Κατά τη διάρκεια ενός υπέροχου τραγουδιού, χορεύουν όλοι σαν μια θύελλα. Φαίνονται καταπληκτικοί!! Το στιλ του πολύ ιπποτικό και το δικό της πολύ κομψό. Ένα μικρό πλήθος μαζεύτηκε και τους κοιτούσε να χορεύουν. Ξαφνικά, αυτός άρχισε να χορεύει μπροστά της, την άρπαξε από τους γοφούς, γονάτισε και μερικές ίντσες μακριά από τον καβάλο της, άρχισε να κουνάει το πρόσωπό και τη γλώσσα του εμπρός πίσω. Το κοινό σοκαρίστηκε. Τα χαμόγελα τους εξαφανίστηκαν, κοιτάχτηκαν μεταξύ τους, έβαλαν το χέρι στο στόμα και άρχισαν να κουνούν τα κεφάλια τους αρνητικά. Κάποιοι έκλεισαν ακόμα και τα μάτια τους από ντροπή. Αυτό που κάποτε ήταν μια υπέροχη παράσταση, τώρα έχει μετατραπεί σε έναν απωθητικό Βρώμικο Χορό.

Το κοινό ξεχνάει το πόσο καλά χόρεψαν... αυτοί θυμούνται μόνο το τι της έκανε. Αυτή δεν είναι γυναίκα του, δεν είναι αρραβωνιαστικιά του, είναι μόνο ένα κορίτσι που τον κοιτούσε αθώα, εντελώς σοκαρισμένη από αυτό που έκανε εκείνος. Είναι κατάπληκτη... τον κοιτάζει, προσπαθεί να γυρίσει από την άλλη πλευρά, βγάζει μια κραυγή, προσπαθεί να το διακωμωδήσει λίγο αλλά βαθιά μέσα της νιώθει ταπεινωμένη γι’ αυτό που της έκανε.Αυτός είναι ένας καταπληκτικός χορευτής αλλά... γιατί έπρεπε να το κάνει αυτό? Τι είδους ικανότητα απαιτούσε?? Μερικοί τύποι νιώθουν τέτοια έπαρση και ματαιοδοξία όντας ‘τρομεροί οδηγοί’ , όπου παίρνουν τα μυαλά τους αέρα. Πιστεύουν ότι μπορούν να επιχειρήσουν κάθε είδος σεξουαλικής έκφρασης, και δεν θα σταματήσουν σε τίποτα ακόμα και να βάλουν το πρόσωπό τους κοντά στον καβάλο μιας γυναίκας επάνω στο dance floor. Το ίδιο ισχύει και για τον ‘butt dancing’. Αυτό είναι που ο άντρας τοποθετεί τη γυναίκα μπροστά του, τη δένει επάνω του, και τρίβει το πόδι του στο πίσω μέρος του σώματός της. Είναι ακόμα χειρότερο όταν η γυναίκα τρίβεται επάνω στο πόδι του.
Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι χορός. Αυτό είναι αδικαιολόγητο και περιττό και δεν θα πρέπει να γίνεται επάνω σε μια σκηνή χορού. Κυρίες μου, να θυμάστε ότι δεν πρέπει να το ανέχεστε αυτό. Επειδή εκείνος σας οδηγεί σε μια αηδιαστική και απωθητική κίνηση δεν σημαίνει ότι εσείς θα πρέπει να συμμετάσχετε σε αυτό ούτε ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε να το αψηφήσετε ή να το ελαχιστοποιήσετε σαν να μην ήταν τίποτα.Κύριοι, είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι γυναίκες δεν το απολαμβάνουν ιδιαίτερα αυτό. Τα χαμόγελα τους προέρχονται από αμηχανία και ντροπή. Μου έχουν στείλει e-mail και μου έχουν πει αμέτρητες περιπτώσεις τέτοιας απαράδεκτης συμπεριφοράς την οποία όμως δεν ξέρουν πως να την αντιμετωπίσουν. Τι πρέπει να κάνουν?Οποιοδήποτε είδος τέτοιας συμπεριφοράς θεωρείται χαμηλού επιπέδου και εντελώς ελεεινή. Δεν ανήκει στην κομψή σκηνή της salsa και θα πρέπει να μείνει απ’ έξω. Αν δεις αυτού του είδους τη συμπεριφορά από άντρα στο dance floor, σταμάτα εκείνη τη στιγμή, κούνα το κεφάλι σου και το δάχτυλό σου αρνητικά λέγοντας ‘όχι’ και τελείωσε το χορό. Εάν αυτοί επιμένουν, φύγε από το dance floor. Δεν χρειάζεται να υποβάλεις τον εαυτό σου σε τέτοιου είδους ευτελή χορό. Εξάλλου ποιο το νόημα? Έχεις έρθει για να διασκεδάσεις και να περάσεις καλά και όχι να γίνεις κάποιο είδος αντικείμενου για τη σεξουαλική έκφραση αυτών των τύπων. Αν παρατηρήσεις ότι ο παρτενέρ σου προσπαθήσει να πλησιάσει προς τον καβάλο σου, γύρνα από την άλλη πλευρά, κάνε πίσω ή απλά πες ‘όχι!’. Εάν επιμείνει, άρπαξε τα μαλλιά του, και τράβηξε τον πίσω. Δεν θα πρέπει να το ανεχτείς αυτό. Αυτού του είδους η ‘κίνηση’ είναι εντελώς αδικαιολόγητη, και εξαιρετικά ακατάλληλη συμπεριφορά για το dance floor. Παιδιά, η γλώσσα σας θα πρέπει να μένει πάντα εκεί όπου ανήκει – ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ, κλεισμένη και σφαλισμένη. Και μην προσποιηθείς ότι κάνεις κάτι... γιατί οι άνθρωποι παρακολουθούν και δεν εκτιμούν ιδιαίτερα να είναι μάρτυρες σε κάτι τέτοιο, και ο σεβασμός τους για σένα θα καταρρακωθεί!
Πίστεψε με, οι θεατές βλέπουν τα πάντα. Μιλάνε. Και όταν δουν αυτό το σκουπίδι, θα πουν σκουπίδια και για σένα. Το έχω δει να συμβαίνει από πρώτο χέρι.Αυτό ισχύει και για τις γυναίκες. Ευτελής χορός, όπως όταν τρίβεσαι πάνω κάτω στο πόδι κάποιου, σε κάνει να φαίνεσαι τόσο φτηνή όσο η κίνηση από μόνη της. Με αυτό θα κερδίσεις τόσο σεβασμό όσο μια πόρνη στο κέντρο της πόλης. Μην το κάνεις. Διατήρησε το χορό σου καθαρό και διασκεδαστικό. Μην ρισκάρεις τη φήμη σου για μια ηλίθια άχρηστη κίνηση. Δεν το αξίζει.Πρόσφατα αυτό το άρθρο το παρουσίασα σε έναν παγκοσμίου φήμης δάσκαλο και εκείνος μου είπε ότι κάποιες γυναίκες είναι εξίσου κακές, αν όχι χειρότερες. Αυτός συνέχισε λέγοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις, γυναίκες θα είχαν αρπάξει τα γεννητικά του όργανα στη μέση του τραγουδιού. Εκείνος είχε αναγκαστεί να τους πει να σταματήσουν!! Αμέσως την είχε προειδοποιήσει ότι αν ποτέ έκανε κάτι παρόμοιο δεν θα χόρευε ποτέ ξανά μαζί της. Δεν είναι σωστή συμπεριφορά για μια κυρία! ‘Εμείς προσπαθούμε να σεβαστούμε τις κυρίες σε αυτό το χώρο. Εάν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους συμπεριφορές, ποιος θα τις σεβαστεί μετά??’ Σεβαστείτε τον εαυτό σας, σεβαστείτε ο ένας τον άλλο. Διατηρήστε, τη σκηνή χορού της salsa, την κομψότητα που τη διακατέχει. Δώστε στη salsa το σεβασμό που της αξίζει. Διατηρήστε τη Salsa καθαρή.

Το παραπάνω άρθρο προέρχεται από μετάφραση του άρθρου ‘Gutter Dancing – Giving Salsa A Bad Name...’ του Edie (The salsa Freak). Πρόκειται για ένα επικριτικό άρθρο για το Βρώμικο Χορό και όσους εμπλέκονται με αυτόν.

Πηγή πληρπφοριών: www.latin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: