Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Οι 10 Top Latin Χορευτικές Σκηνές σε Ταινίες

1. Dance With Me
Αν η salsa σε κάνει να χαμογελάς, τότε αυτό είναι ένα ιδανικό film για σένα. Κάθε λεπτό υπάρχει όλο και περισσότερη salsa σε αυτή την ταινία από ότι σε οποιαδήποτε άλλη ταινία ξέρω στο Hollywood. Πρωταγωνιστούν ο τραγουδιστής από το Puerto Rico, Chayanne, και η Vanessa Williams.

2. Shall We Dance?
Πρώτη φορά είδα την Ιαπωνική Version αυτής της ταινίας και δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω, αν και ήταν πραγματικά απολαυστικό το να παρακολουθείς το χορό. Αν δεν είσαι έτοιμος για μια ταινία στα Ιαπωνικά (με Αγγλικούς υπότιτλους), βγήκε μετά από λίγα χρόνια η version με το Richard Gere και την Jennifer Lopez. Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι η αυθεντική είναι καλύτερη, αλλά η σκηνή με το tango, η οποία έγινε υπό τη μουσική του GoTan Project's “Santa Maria (del byen ayre)”, έκανε την νέα version άξια λόγου και προσοχής.

3. Black Orpheus
Δεν αντέχεις οικονομικά ένα ταξίδι στο Rio; Στρέψε την προσοχή σου στην ταινία του 1959 το Black Orpheus και θα μεταφέρεις τους ήχους της samba από το Carnaval ακριβώς μέσα στο σαλόνι σου.Αυτή η κλασσική ταινία, η ιστορία του Orpheus και της Euridice, δεν έχει απλά μια χορευτική σκηνή. Ολόκληρη η ταινία είναι όλο κίνηση, ρυθμικό Βραζιλιάνικο καρναβάλι. Η μουσική είναι των Antonio Carlos Jobim και Luis Bonifa.

4. Strictly Ballroom
Το Strictly Ballroom ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μου, το οποίο λαμβάνει χώρα στον κόσμο του Αυστραλέζικου διαγωνισμού χορού ballroom. Μια πιο παλιά ταινία του Baz Luhrmann το 1992, είχε μια καταπληκτική χορευτική σκηνή στο Doris Day’s.

5. Mad Hot Ballroom
Αρχικά, αυτή η ταινία δεν έμοιαζε να επρόκειτο να είναι τίποτα περισσότερο από άλλη μια σαπουνόπερα. Αλλά ήταν πραγματικά καταπληκτικό, με παιδιά του σχολείου την Νέας Υόρκης να ενθουσιάζονται για τον ballroom χορό και την ενέργεια των ενηλίκων καθώς μάθαιναν να κάνουν τις κινήσεις 'cuban’ στη rumba. Αλλά αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει στην ταινία είναι ο μεταδοτικός ενθουσιασμός σε οποιαδήποτε ευκαιρία τους δίνετε να κάνουν merenque.

6. Take The Lead
Πως μπορεί οποιαδήποτε ταινία στην οποία χορεύει ο Antonio Banderas να είναι κάτι λιγότερο από υπέροχη? Δεν είμαι σίγουρη πως, αλλά αυτή η ταινία οπωσδήποτε δεν είναι υπέροχη. Όμως η ταινία είναι στη λίστα για δυο λόγους. Πρώτα από όλα είναι η ιστορία του Pierre Dulaine, του ανθρώπου που ξεκίνησε το χορευτικό πρόγραμμα Mad Hot Ballroom. Αλλά κυρίως γιατί θα μπορούσα να βλέπω τον Banderas να χορεύει tango για ώρες.

7. Lambada
Θα πρέπει να παραδεχτώ ότι σαν ταινία, δεν αξίζει τίποτα. Το Lambada δημιουργήθηκε τη δεκαεία του 90’ όταν ο κόσμος προσπαθούσε να ξεπεράσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας είχε απαγορεύσει το χορό (δεν είμαι και πολύ σίγουρη πως μπορείς να απαγορεύσεις ένα χορό). Αλλά αν είσαι περίεργος να δεις ένα χορό ο οποίος ήταν απαγορευμένος σε μια χώρα αυτό είναι το σωστό μέρος για να το δεις.

8. The Forbidden Dance Is Lambada
Αυτή η ταινία είναι καλύτερη από την προηγούμενη, αλλά όχι και πολύ. Ακόμη έχει πολύ lambada!

9. Dirty Dancing
Το παραδέχομαι. Βλέποντας το Baby έμαθα να κάνω το mambo να μην παλιώσει ποτέ για μένα. Αλλά παραλείπω τα υπόλοιπα. Κακή πλοκή, κακή εκτέλεση και χάλια χορός.

10. The Mark of Zorro
Ίσως να αναρωτιέστε γιατί το 1940 Tyrone Power / Linda Darnell film The Mark of Zorro είναι στη λίστα. Η εξήγηση είναι το γεγονός ότι η χορευτική σκηνή μεταξύ των δυο star είναι μια από τις αγαπημένες μου, αν και δεν είμαι σίγουρη αν αυτό συμβαίνει εξαιτίας του υπέροχου χορευτικού 'Californio' ή του έξυπνου, πνευματώδες και αστείου διαλόγου κατά τη διάρκεια του χορού. Πάντως αξίζει να το δεις για οποιονδήποτε από αυτούς τους λόγους.

Το παραπάνω άρθρο προέρχεται από το site www.about.com και αποτελεί μετάφραση του άρθρου ‘Top 10 Latin Dance Scenes in Movies’ της Tijana llich.

Πηγή πληροφοριών: www.latin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: