Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Περιλήψεις ταινιών χορού

Dance With Me (Baila Conmigo) (1998)
Μετά το θάνατο της μητέρας του, ο νεαρός Κουβανός Rafael συναντά τον πατέρα του John για πρώτη φορά, ο οποίος δε γνωρίζει ότι ο Rafael είναι ο γιος του. Ο John είναι ιδιοκτήτης σχολής χορού και προετοιμάζει για το World Open Dance championship.

Νιώσε Το Ρυθμό (Take The Lead) (2006)
Ένας καθηγητής χορού αναλαμβάνει το ρίσκο να διδάξει στη χειρότερη τάξη του σχολείου κοινωνικούς χορούς. Μοιάζει τρελό, αλλά εκείνος καταφέρνει μέχρι και να τους στείλει σε διαγωνισμό χορού.

Χορεύετε; (Shall We Dance?) (2004)
Η βαρετή ζωή ενός πενηντάρη αλλάζει τελείως όταν ξεκινά να μάθει χορό στα κρυφά. Όλες οι σχέσεις αλλάζουν και η ζωή του αποκτά το ρυθμό που έψαχνε.

Step Up (2006)
Ένας νεαρός εκτελεί κοινωνική εργασία σε κολέγιο καλών τεχνών, προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση. Εκεί εξασκεί το έμφυτο ταλέντο του στο χορό και γνωρίζει την αναγνώριση, αλλά και τον έρωτα.

Save The Last Dance (2001)
Μετά από μια αναγκαστική μετακόμιση λόγω συνθηκών, μια νεαρή μαθήτρια μπαλέτου και πολύ καθωσπρέπει έρχεται σε επαφή με άλλη νοοτροπία και κουλτούρα. Όταν καταφέρνει να συνδυάσει το μπαλέτο με το RnB καταφέρνει να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να κερδίσει την αγάπη.

Stomp The Yard (2007)
Δυο ομάδες street dancing πολιορκούν ένα νεαρό street dancer για να του κλέψουν κινήσεις και να κερδίσουν ένα διαγωνισμό.

Center Stage (2000)
Τρία παιδιά πηγαίνουν να φοιτήσουν στην American Ballet Academy αλλά εκεί αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες και απογοητεύσεις. Θα μάθουν, όμως, ότι ο χορός είναι πάθος και τέχνη και όχι απλά τεχνική και συνήθεια.

Στον Πυρετό Του Ρυθμού (You Got Served) (2004)
H ταινία αυτή μιλάει για τον ανταγωνιστικό κόσμο του street dancing όπου οι ομάδες διαγωνίζονται για το σεβασμό, την κυριαρχία και τα χρήματα.

Dirty Dancing 2: Havana Nights (2004)
Ένα νεαρό κορίτσι της καλής κοινωνίας ερωτεύεται ένα συνομήλικό της Κουβανό και γνωρίζει τι σημαίνει να χορεύεις με την καρδιά σου, απλά αισθάνοντας μοναδικός.

Ballet Shoes
Η ταινία διαδραματίζεται στο Λονδίνο της δεκαετίας του '30 και αφορά στην ιστορία τριών ορφανών κοριτσιών, της Pauline, της Petrova και της Posy. Οι τρεις αδελφές προσπαθούν, η καθεμία με τον τρόπο της, να εκπληρώσουν τα όνειρά τους: η Pauline θέλει να γίνει ηθοποιός, η Petrova ανυπομονεί να γίνει πιλότος και η Posy είναι γεννημένη μπαλαρίνα. Ο αγώνας τους για επιβίωση και επιτυχία θα έχει συγκινητικές, αλλά και κωμικές, προεκτάσεις.

A Beautiful Tragedy
Η 15χρονη Oksanna ακολουθεί το όνειρο της μητέρας της να γίνει prima ballerina. Έτσι, αποφασίζει να θυσιάσει τα νεανικά της χρόνια και να αφιερώσει εννιά χρόνια για τις σπουδές που απαιτούνται στη Ρωσία. Η ταινία αυτή είναι η συνέχεια και δείχνει την Oksanna να προσπαθεί να απελευθερωθεί από αυτή την αόρατη "φυλακή", στην οποία έχει μπει.

Step Up 2: The Streets
H ταινία "Step Up 2: The Streets" είναι μια ολοκαίνουρια dance ταινία! Στην Ελλάδα η πρώτη προβολή ήταν στις 29 Φεβρουαρίου 2008. Ενδείκνυται για εκείνους που τρελαίνονται για χορευτικά και φιγούρες που κόβουν την ανάσα! Το σενάριο είναι απλό, όχι τίποτα το ιδιαίτερο, όμως εκείνη η τελευταία σκηνή σε καθηλώνει κυριολεκτικά!

Πηγή πληροφοριών: www.dancenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: